VOĆAR D.O.O.
Karađorđeva 63, 11420 Smederevska Palanka
Telefon: +381 (0)26 313 688
 
 
Vesti << Nazad
 
Predsednik opšine i predsednik Skupštine opštine uručili zahvalnicu Radomiru Ivanoviću, vlasniku poduzeća "Voćar"
Postavljeno: 04.03.2014.


Predsednik opštine i predsednik Skupštine opštine uručili zahvalnicu Radomiru Ivanoviću, vlasniku poduzeća "Voćar"

Predsednik opštine, Radoslav Milojičić Kena, i predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić, danas su uručili zahvalnicu Radomiru Ivanoviću, vlasniku preduzeća „Voćar“ za promociju privrede i doprinos ugledu palanačke opštine. Radomir Ivanović je nedavno dobio plaketu „Menadžer godine“ za primenu nauke u poljoprivredi, što je bio neposredni povod za prijem u kabinetu predsednika opštine i  uručivanje zahvalnice.
 
„Zahvaljujem na ovom srdačnom i toplom prijemu – rekao je Ivanović posle uručivanja zahvalnice – a što se tiče priznanja koje sam dobio od Kluba privrednih novinara Srbije, zadovoljstvo mi je što je ova plaketa došla baš u Smedrevsku Palanku, baš u Voćar. Uvek sam govorio da je Voćar dobra strateška tačka za budućnost ove opštine.  Nagrada koju sam dobio je za mene obaveza da nastavim sa ovakvim radom, kako bismo u ovoj poslovnoj godini mogli da direktno uposlimo još mnogo ljudi. Uz to, pravimo planove i razmišljamo o tome kako da indirektno zaposlimo još više naših sugrađana. Često sam se pitao da li je to što ja radim dobro, ali ova nagrada, uručena od Kluba privrednih novinara Srbije, predstavlja najbolju potvrdu da je to što sam radio dobro, da je dobro ono što je Voćar postigao“.
 
 
 
Radoslav Milojičić Kena, predsednik opštine, istakao je značaj priznanja koje je Ivanović primio, u situaciji kada je privreda u Srbiji opterećena brojnim problemima: „Kao predsednik opštine bio sam veoma zadovoljan kada sam čuo da će gospodinu Ivanoviću biti uručeno priznanje, i kada sam video da je u elitnom društvu, u kome su bili predstavnici Vlade Srbije i brojni uspešni privrednici,  i čovek iz Smederevske Palanke. Sa druge strane, zadovoljan sam, jer smo Ivanović i ja iz istog kraja. Ovo je primer koji je za svaku pohvalu, da se od jedne gotovo ruinirane fabrike koja nije imala ni jednog zaposlenog, i u kojoj je proizvodnja stala, za četiri godine dospe na sam vrh privredne lestvice. Čestitam gospodinu Ivanoviću i celom njegovom timu. Bilo bi dobro da imamo bar još jednog ili dvojicu tako uspešnih privrednika u našoj opštini, jer će to svima nama, građanima Smederevske Palanke, doneti dobro. Lokalna samouprava stoji na raspolaganju, i ja sam  sa koalicionim partnerima već postigao neke dogovore, da ovakve ljude uključimo u rad lokalne samouprave, da se angažuju i pomognu. Ovom prilikom, zvanično upućujem poziv gospodinu Ivanoviću, i drugim privrednicima, da pomognu koliko mogu i da se uključe u rad lokalne samouprave, jer njihovi saveti su uvek dobrodošli“- izjavio je predsednik Milojičić.
 
 
 
Izjavu za medije povodom uručivanja zahvalnice Radomiru Ivanoviću, dao je i predsednik Skupštine opštine, Slavoljub Đurić: „Ovo je još jedan dokaz da Srbija, da Smederevska Palanka, imaju pametne i sposobne ljude, pune znanja, pune energije, koji mogu da pokrenu ovu našu posrnulu privredu. To je dokaz da ne treba da čekamo samo strane investicije, jer i mi imamo dovoljno pameti i snage. Rade je jedan od tih ljudi. Njemu je pošlo za rukom da pokrene proizvodnju u Voćaru, i da krene pravim putem. Ono što je posebno značajno za opštinu Smederevska Palanka, je da se ovim potvrđuje da je naša opština poljoprivredno područje, gde se svaka stopa zemlje obrađuje, i gde ima mnogo potencijala i sirovina za poljoprivrednu proizvodnju. Voćar, u tom smislu, ne pruža samo mogućnost zaposlenja za određen broj ljudi, Voćar, povezuje mnoge poljoprivredne proizvođače. Nadam se da će Voćar uz pomoć lokalne samouprave, uz pomoć države, ponovo postati gigant, koji će apsorbovati ogroman poljoprivredni potencijal kojim ovaj kraj raspolaže.
 
Na poziv Milojičića i Đurića da se uključi u rad lokalne samouprave, Ivanović je na kraju rekao da je takvo angažovanje njegova obaveza.

Link: www.smederevskapalanka.rs/index.php/grad/desavanja/462-2014-02-03-11-37-07
 
Poslednje vesti
04.03.2014.
  Predsednik opšine i predsednik Skupštine opštine uručili zahvalnicu Radomiru Ivanoviću, vlasniku poduzeća "Voćar"
27.02.2014.
  Priznanje Menadžer godine - Radomir Ivanović